Skrevet av 22:50 Aksjoner

BSNPROTEST i «Åpen halvtime» i BU 20. mars 2025

Den 20. mars holdt BSNPROTEST appeller under «åpen halvtime» i bydelsutvalgets møte i bydel Søndre Nordstrand. Her kan du lese appellene våres og se opptak fra møtet.

Har du spørsmål eller lyst til å fremme synspunkter til politikerne? Da har du som publikum sjansen under «åpen halvtime».
Alle folkevalgte organer i bydelen starter med «åpen halvtime». Åpen halvtime er ikke et debattforum, men er et forum der du kan fremme en sak i bydelen som opptar deg.

BSNPROTEST sine innlegg starter omtrent 45 minutter inn i opptaket

Appellanter

Marianne Grøtte

Kjære Bydelsutvalg

Takk for muligheten til å igjen komme og dele vår bekymring for tjenestene til de svakeste gruppene i bydelen.
For igjen er de myke tjenestene truet.. Eller er de reddet? Det kommer motstridende meldinger hele tiden! Det er forrvirrende for både brukere og ansatte. Hvis vi ikke skal miste folk må det tas avgjørelser raskt.
 
Og det er rart det blir sånn! Det er tross alt ikke de store summene som trengs for å holde kreftkoordinatoren, demenskoordinatoren, eldresenterne og Broa gående.
 
Må broa til fellesskap rives ned?

Protestplakat

Broa Aktivitetshus ble først foreslått nedlagt av bydelsdirektøren høsten 2024, men etter sterke protester, så det ut til at Broa ble reddet! Det oppsto derfor stor forvirring og fortvilelse da BU ikke bevilget noen lønnsmidler fra 1.mai – for hva menes da med at Broa ikke skal nedlegges?
 
Broa er ikke BROA uten de faste ansatte! Hvis man tror Broa kan være brukerstyrt, 
bli drevet av frivillige eller lignende, uten å miste de som går der nå, da har man ingen kjennskap til brukergruppen eller tilbudet på Broa. FAGLIG KOMPETANSE INNEN PSYKISK HELSE ER EN FORUTSETNING FOR DET GODE MILJØET PÅ BROA!

Marianne Grøtte, BSNPROTEST

En stor del av brukergruppen fungerer dårlig sosialt og vil ikke passe inn noe annet sted som frivillighetssentral, fontenehus eller lignende, blant annet på grunn av kommunikative ferdigheter og påfallende fremferd. Er det bare fine ord når det sies at ensomhet, utenforskap og høye selvmordstall er et stort folkehelseproblem det skal satses på? Skal virkelig enda et lavterskel psykatri tilbud legges ned?
 
Uten Broa vil mange lide enda mer enn de gjør! Trykket på DPS og døgnplasser vil bli enda større – en innleggelse koster fort mer enn ansatte på Broa!
 
Ikke glem at isolasjon tar liv. Å gå ut av døra og møte folk gir bedre dager både på kort og lang sikt, det er både god forebygging og medisin. Tenk på ringvirkningene for famile, venner og nærmiljø at folk har et trygt samlingssted! 
At man vet de syke har et sted å treffe andre og få et måltid – Tenk å miste det!
Å vite at din kjære alltid må være alene med tankene sine – Dette er ikke til å holde ut! 
Vi må redde tilbudet på Broa! 
 
Jeg vil også heve stemmen for kulturen. 
I går fikk vi den triste meldingen at Holmlia Kulturhavn måtte avlyse festen de skulle hatt i kveld. Så utrolig flaut at kulturhavna som fikk Oslo bys kunstnerpris ikke har et fast sted å være? 
 At ikke vi har en fast scene til musikk og teater. Ikke lokaler til utfoldelse for barn, unge og voksne som vil lære tegning, maling eller lage keramikk, stå på en scene, spille instrumenter eller synge.
 
Bydelen har lokaler som står tomme som den gamle bydelsadministrasjonen, Lofsrud gård eller Store Ljan gård. La kulturarbeidere ta dem i bruk. I dårlige tider er kultur noe som bringer folk sammen, gir arbeidsplasser, noe som engasjerer, inspirerer og gir glede. La Søndre Nordstrand bli et sted folk drar til for opplevelser. 
 
Takk for meg!
BSNPROTEST FORTSETTER!

Ingunn Haugenes

Ingunn Haugenes, BSNPROTEST

Så står vi her igjen da, og på nytt har vi redda kreftkoordinatorstillingen. 13. februar var jeg og vi fra BSNPROTEST her. En måned siden altså. I mellomtiden ville noen I administrasjonen nok en gang fjerne kreftkoordinatorstillingen – over hodene på politikerne som hadde bestemt noe annet. 

Jeg kan ærlig innrømme at jeg forstår ikke helt hverken regelverket, spillet eller hvordan i all verden dette kunne skje, rett etter vedtaket om å beholde kreftkoordinatorstillingen. 

Det jeg derimot kan fortelle, er hva det gjør med en kreftsyk; Kreftkoordinatoren min, Marte – Er min trygghet! Å ha kreft er veldig, veldig utrygt. 

Kreftkoordinator hjelper i en vanskelig og usikker hverdag. Når noen da, igjen og igjen, skal ta fra sårbare mennesker et så viktig menneske, får vi en bekymring til i stedet for en hjelp. Ryggraden vår blir rasert! Dere kan tenke selv hva det gjør med en person som ikke vet om den skal leve eller dø; å ha en profesjonell person i livet da er ekstremt viktig! 

Protestplakat

I en perfekt verden trengte man kanskje ikke en kreftkoordinator, men verden er ikke perfekt, så vi trenger det, alltid, til neste år også, og i morgen. La meg meg bare minne dere på; bydel Frogner har 2 kreftkoordinatorer og 4 kreftsykepleiere. Vi har nå 1 kreftkoordnator, det er alt for lite faktisk! 

Jeg synes vi skal bestemme her og nå at kreftkoordinatorstillingen rører vi ikke, for all fremtid!

Lukk